Tofu ja Tempeh

- sisältää 7-29 % proteiinia 

Reseptit 

TOFUMUREKE

1 dl korppujauhoja

200 g silkentofua

600 g perustofua

1 sipuli hienonnettuna

1 rkl kasviöljyä

1 tl pippuria

1 tl paprikajauhetta

1-2 valkosipulinkynttä

soijakastiketta

1-2 tl yrttejä (esim. basilikaa)

 

 

1. Sekoita korppujauho ja silkentofu sekä murustettu perustofu.

2. Kuullota Sipulia hetki pannulla öljyssä ja lisää se ja mausteet massaan3. Muotoile murekkeeksi ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

4. Voit täyttää murekkeen esim. kasviksilla.

5. Tarjoa perunoiden ja kastikkeen kanssa.

 

VANILJAKASTIKE

250g silkentofua

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1. Sekoita ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

2. Tarjoa kylmänä.

 

 


 


TOFUHYYTELÖ

800g silkentofua

liivatetta

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

100g hedelmän paloja


 

 

 KALAHYYTELÖTORTTU

Pohja:

 100g hapankorppuja murustettuna

 50g okaraa

 50 g sulatettua rasvaa

Täyte:

 200g katkarapuja

 200g kylmä- tai lämminsavustettua kalaa

 (3 keitettyä kananmunaa)

 1 dl tillisilppua

 2 rkl sitruunanmehua

 1/2 tl sitruunapippuria

 400g silkentofua

 4 liivatetta